Waarom Depok.

Het dorp Depok heeft mijn aandacht pas op latere leeftijd gekregen. Zoals bij de meeste Indische gezinnen werd er weinig over vroeger, het Nederlands-Indië gesproken. Ja door de ouderen (1ste generatie) en vaak achter gesloten deuren.  Nooit echt begrepen en de Indische taal ging dus mondjes maat. Ooit vertelde mijn moeder mijn een verhaal toen ik ongeveer 7 jaar was over de Bersiap. Maar dat was in mijn ogen onbegrijpelijk. Tot dat ik bij het opruimen van haar laatste kamer een met de handgeschreven brief in handen kreeg waar ze dat gruwelijk verhaal had op geschreven. En dat verhaal speelde zich af in Depok.  (mocht je het willen weten ik ben altijd bereikbaar onder nr. 06 15900429)

Ik heb mij verdiept in de Bersiap periode maar ook in Depok. Ik ben er achter gekomen dat ik ook een nazaat ben van 1 van de 12 slaven van Depok. Later de lijfeigenen van Cornelis Chastelein. C. Chastelein, overleed op 28 juni 1714. En na verluid is toen pas Depok ontstaan. De 12 namen van Depok zijn: Bacas, Isakh, Jacob, Loen, Joseph, Laurens, Samuuel, Leander, Thlense, Soedira, Jonathans en Sadokh (Deze familie naam is er niet meer)  

Ik ben een nazaat van de slaaf Bacas. Mijn oma Bacas is getrouwd met de Hollander Dodemont. En mijn moeder is een van hun dochters. Later getrouwd met mijn vader, B. Gabriel. Dus ik ook bloed uit Depok in mij stromen. Benno A. Gabriel Dodemont Bacas.

En doordat ik mij daarop heb gericht doe ik dat wat in mijn vermogen ligt om Depokkers te helpen en doe het transparant. Zie, Geschiedenis*, Moment*, Moment A*, Gezin*, Kinderopvang* en Bezoek LYCC*. Dus daarom is voor mij Depok interessant.

Startpagina