Depok momenten.

 Kort verslag van de reis Depok 2020

 Ook nu weer terug vanuit Depok in Nederland met heel veel bagage.

 Het begon met de 1ste dag naar een kerstfeest (18 jan.?) Daar kwam ik bijna de hele   Depok gemeenschap tegen, in een kerk. Indrukwekkend.

 Ben bezig geweest met vrienden (Joyce en Henk, trouwe bezoekers van de St. Busyben) om   de woning van het gezin weer wat op te knappen. Deze keer hebben wij alle kozijnen   voorzien van een nieuwe laag verf. Ziet er weer netjes uit. De binnenmuren iets bij gewerkt.   En heb de man Charlie R.I.P. (helaas in 2021 overleden aan Covid) een hengel gegeven zodat hij zelf zijn vissen kon vangen. Het huis is nu weer normaal bewoonbaar. Dit project is   afgesloten.

 Dan de kinderopvang. Hier is ook heel wat gebeurt. Mede door hulp van de kerk en van  jullie  zijn er normale kamers gemaakt van het oude leslokaal waar de kinderen les kregen (zie de foto's). Deze worden nu gebruikt voor kansarme personen, ook hun eigen optrekje. (Zie dat vrouwtje die in een gang van 5 bij 1,5m moest leven. Is ook een filmpje van.) Zie meer op de oude filmpjes van de   opvang. Er is een nieuw gebouw voor de oude school geplaatst. Aan de ene kant mooi maar   aan de andere kant zitten de kinderen nog dichter op de spoorbaan. Maar goed deur dicht en de kinderen zijn blij. Ook voor de kinderen hebben wij deze keer lesmateriaal, kleurboeken, spelletjes, speelgoed enz. meegenomen. (Mocht je zelf nog wat hebben om daar af te geven, laat mar weten) De juf Esther en kinderen waren  weer ontzettend blij.

Ook bezoek gebracht bij de Depok gemeenschap vereniging YLCC. Wat besprekingen gehad met o.a. Chico (CEO) en Adel (School coördinatrice) Deze Depok gemeenschap heeft 9 projecten die gecoördineerd moeten worden. Zelf heb ik 3 projecten die mij aanspraken gekozen om mij hard voor te maken, t.w. 1. de school waar kinderen les krijgen maar eigenlijk niet kunnen betalen met als gevolg na het slagen geen diploma krijgen. 2. Het hospitaal waar de kansarmen van DEPOK gratis hun behandelingen krijgen.(Helaas kreeg ik begin dit jaar te horen dat de oude Hospitaal niet meer functioneel is, dus gaat plat. Triest weer een stukje historie verloren. (mijn moeder heeft daar nog gewerkt.) 3. De begraafplaats van ook mijn voorouders en vele nazaten van Depok liggen. Deze worden onderhouden door 3 personen die per maand € 25 krijgen.

Al met al heeft het weer een behoorlijke indruk op mij gemaakt en ben dus echt van plan om hiervoor iets te betekenen. Ik hoop ook met jullie hulp.

Ook heb ik indrukwekkende omgevingen gezien zoals een "Dam" die voorkomt dat Jakarta niet van de aardboden verdwijnt en een speciale ontmoetingenpark voor de Depok gemeenschap.

T.z.t. komen de foto's en video's van alle verslagen.

=Hieronder staat een verslag van 2019. De missie waar voor ik naar Indonesië (Depok) ben geweest is geslaagd.

·       Heb daar een gezin*, vader, moeder (doof), dochter en kleindochter, kunnen helpen door geld te geven. (Mede afkomstig van de giften en entree inkomsten van de bezoekers/sters van de avonden) Tevens heb ik de afspraak gemaakt dat het alleen gebruikt gaat worden voor de reparatie van hun plafond. (Wat je nog plafond mag noemen) De bijdrage zal zich continueren zolang het project duurt of als blijkt dat het geld voor andere doeleinden gebruikt is. (Dus stop gezet) Hier is controle op, krijg foto’s en verslag van de vorderingen.

·       Een kinderdagverblijf* van kinderen tussen 3 en 6 jaar (16 kinderen) die ook de nodige hulp nodig hebben zo als speelgoed, leermiddelen, schoolgeld, enz. Ook hier is de nodige controle.

Al met al was het een geslaagde missie met een voor mij voldaan gevoel en ben blij met de hulp van de bezoekers die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Mijn dank hiervoor.

*= klikken.

Start pagina*