Jarenlang organiseerden Aaltje Joseph en Frietje Misseyer op 28 juni, de sterfdatum van Cornelis Chastelein. De Depok-dag, waarop de Depokkers, aanhang en sympathisanten in Nederland elkaar troffen, herinneringen aan vroeger ophaalden en geld inzamelden voor de gemeenschap in Depok. Helaas is deze traditie verwaterd. De 2de en 3de generatie zoekt de verbinding op hun manier. Benno-Gabriel-Dodemont-Bacas is iemand van de 2de generatie en die heeft op bij het sterfbed van zijn moeder (3/1/2011) belooft om kumpulans te organiseren en met de opbrengst ondersteunt hij Depok. Banner is reeds gereed, zie onder.
Bij de presentatie van het boek “De droom van Chornelis Chastalein”, geschreven door Nonja Peters (tekst) en Geert Snoeijer (fotografie), in Hoorn is in bij zijn van de ruim 300 gasten door de dames Aaltje Joseph en Fietje Misseyer groen licht gegeven om de Depok-dag te organiseren.
Alles was al in werking gezet en de zaal was ook al vastgelegd voor de 28 juni. Helaas corona. Maar dat het door gaat is zeker.
Toch nog weer een stuk je geschiedenis:
Als verklaring voor de naam Depok wordt doorgaans beweerd dat het een letterwoord is met de betekenis: De Eerste Protestantse Overzeese Kristengemeente. Dit is niet de oorspronkelijke betekenis, daar de naam Depok reeds bestond voordat er van een christelijke gemeenschap sprake was. De eigenlijke betekenis van Depok is: Verblijfplaats van iemand die in afzondering leeft.
*=Klikken.